Lytse Griente Pizza 

(4 personen)
Ingrediënten

Voor de pizzabodem:

- 500 gram pizzameel (of bloem)
- 300 ml lauwwarm water
- 10 gram droge gist
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout

 

Voor de topping:

- 200 ml tomatensaus (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- 200 gram mozzarella (vers, in plakjes)
- 100 gram parmezaanse kaas (geraspt)
- Microgreens (radijs, zonnebloem, basilicum of zelfs mosterd)
- Verse kruiden zoals basilicum of oregano
- 1 eetlepel olijfolie voor garnering
- Zout en peper naar smaak



Bereidingswijze

1. Begin met het deeg: Meng eerst de droge gist, suiker en het lauwwarme water in een kom. Laat het een paar minuten rusten totdat het begint te schuimen. Dit betekent dat de gist zijn werk doet, net zoals goede compost het bodemleven activeert.

2. Voeg dan het pizzameel, zout, en olijfolie toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Bedek de kom met een schone theedoek en laat het deeg een uurtje rijzen op een warme plek, tot het in volume verdubbeld is.

3. Bereid je topping voor:
Breng de tomatensaus op smaak met een beetje knoflook, zout, en wat olijfolie. 

4. Verwarm de oven:
Zet je oven alvast op 220°C. 

5. Na het rijzen verdeel je het deeg in 4 stukken (voor 4 personen) en rol je elk stuk uit tot een dunne bodem. Leg de bodems op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Beleg de pizza:
Smeer een dunne laag tomatensaus op elke bodem, en leg de plakjes mozzarella erop. Strooi er wat parmezaan overheen. 

7. Bak de pizza:
Schuif de pizza's in de hete oven en bak ze voor 10-12 minuten. 

8. Zodra de pizza’s uit de oven komen, geef je ze de laatste, frisse touch: leg een flinke handvol verse microgreens naar keuze erop. Druppel een beetje olijfolie erover en voeg zout en peper naar smaak toe.


Tip: Als je van pittig houdt, voeg wat radijs of mosterdmicrogreens toe voor extra bite en spice!

Rating: 5 sterren
1 stem