Bart van Elden

Oprichter


Debbie van Elden

Mede-oprichter

Over ons

Wij als Lytse Griente verbouwden voorheen microgreens in het buitenland en hebben toendertijd geleverd aan verschillende Michelinchefs zoals: Aitor Latorre, Rodrigo de la Calle, Richard Alcayde en Fernández van Vlijmen. 

Één van de oprichters: Bart van Elden heeft jaren ervaring in de horecabranche als ondernemer in Friesland. Heeft kennis van smaken, wijnen en is bekend met de Friese streekproducten.


Lytse Griente zijn wij gestart met als volgende uitgangspunt: het verbeteren van de communicatie en vervoer tussen leverancier en het bord. Waar keuken en leverancier vaak langs elkaar heen werken wegens verschillende tijden en producteisen zorgen wij voor korte lijnen en persoonlijk contact.  

 

Met Lytse Griente staan we stil bij onze ecologische voetafdruk. Om deze zo klein mogelijk te houden worden de microgreens in biologisch afbreekbare verpakkingen vervoerd en bewaard. Over elke stap in het groeiproces tot aan de levering is nagedacht. 

 

Met veel trots en plezier komen wij graag langs om onze producten aan u te laten proeven. Behoefte aan een sample en extra uitleg? Schroom niet en neem vooral contact met ons op. 

 

Groene groet,
Team Lytse Griente